Egyszerű, de nagyszerű köret: currys sült zöldségek

Imádom a zöldségeket, unalmasabb napjaimon mindig sült édesburgonyát készítek, amit oreganoval fűszerezek. De nem lehet minden nap unalmas, néha vágyom a változatosságra, és szeretek az ízekkel kísérletezni. Egy ilyen kalandvágyó napomon szültetett meg ez a currys fűszerezésű köret, ami nem csak nekem, de még Ádinak is elnyerte a tetszését. Egyébként ezt a receptet az aznapi nagybevásárlásom ihlette, ugyanis az egyik kedvenc boltunk salátabárjában láttam hasonlót. Egy másik nagyon finom zöldséges köretet is készítettem aznap, amit ide kattintva megtekinthetsz.

Hozzávalók:

  • 500g kelbimbó (szeletelve, én minden darabot kb 4 részre vágtam)
  • 500g sütőtök felkockázva
  • 2 db alma

Öntet hozzávalói:

  • 50g olívaolaj
  • 1 ek juharszirup
  • 2tk curry
  • 1tk fahéj
  • 1/2 tk szerecsendió
  • 1/2 tk só

Elkészítés:

A zöldségeket összevágtam és beletettem egy nagyobb tálba. Az öntet hozzávalóit összekevertem és ráöntöttem a zöldségekre, majd jól összeforgattam hogy kb mindenhol érjen minden darabot. Ezután egy tűzálló tálba öntöttem, a legjobb, ha csak egy rétegbe sül és nincsenek egymáson a zöldségek. Ahogy a képen is látszik, én most nem úgy sütöttem, de nyugi így is finom lett! 😀 Előmelegített sütőben 190 fokon 30 percig sült, majd 210 fokon további 5-10 percig, ez sütőfüggő, a lényeg hogy megpiruljon a teteje. A fűszeres ízvilág miatt én natúr sültekkel ajánlom fogyasztani.