Imádom a zöldségeket, unalmasabb napjaimon mindig sült édesburgonyát készítek, amit oreganoval fűszerezek. De nem lehet minden nap unalmas, néha vágyom a változatosságra, és szeretek az ízekkel kísérletezni. Egy ilyen kalandvágyó napomon szültetett meg ez a currys fűszerezésű köret, ami nem csak nekem, de még Ádinak is elnyerte a tetszését. Egyébként ezt a receptet az aznapi nagybevásárlásom ihlette, ugyanis az egyik kedvenc boltunk salátabárjában láttam hasonlót. Egy másik nagyon finom zöldséges köretet is készítettem aznap, amit ide kattintva megtekinthetsz.
Hozzávalók:
- 500g kelbimbó (szeletelve, én minden darabot kb 4 részre vágtam)
- 500g sütőtök felkockázva
- 2 db alma
Öntet hozzávalói:
- 50g olívaolaj
- 1 ek juharszirup
- 2tk curry
- 1tk fahéj
- 1/2 tk szerecsendió
- 1/2 tk só
Elkészítés:
A zöldségeket összevágtam és beletettem egy nagyobb tálba. Az öntet hozzávalóit összekevertem és ráöntöttem a zöldségekre, majd jól összeforgattam hogy kb mindenhol érjen minden darabot. Ezután egy tűzálló tálba öntöttem, a legjobb, ha csak egy rétegbe sül és nincsenek egymáson a zöldségek. Ahogy a képen is látszik, én most nem úgy sütöttem, de nyugi így is finom lett! 😀 Előmelegített sütőben 190 fokon 30 percig sült, majd 210 fokon további 5-10 percig, ez sütőfüggő, a lényeg hogy megpiruljon a teteje. A fűszeres ízvilág miatt én natúr sültekkel ajánlom fogyasztani.