Ismerd meg a történetemet.

Ki Borics Ádám? Ismerd meg a történetemet, hogy jutottam el a 2000 főt számláló Sirokról Floridába, és mik a jövőbeli céljaim.

1993-ban láttam napvilágot Egerben és a Heves-megyei Sirok községben nőttem fel. Gyerekkorom aktívan, mozgalmasan telt. Általános iskolában atletizáltam, fociztam, de versenyszerűen nem sportoltam semmit. Valahogy a küzdősportok iránti érdeklődés mindig bennem volt, de korlátozottak voltak a lehetőségeim, így nem tudtam elkezdeni edzésekre járni.

A nagy áttörést az életemben egy vírusos fertőző betegség hozta meg 15 éves koromban. A betegség következtében három hetet kórházban kellett töltenem és úgy engedtek ki, hogy hat hónapig nem sportolhatok. Az elkövetkező fél évben éltem a kamaszok bulizós életét, majd az egyik barátom javasolta, hogy kezdjünk el Egerben Thai-bokszra járni. Már az első edzés alatt magával ragadott a sportág és attól a naptól kezdve minden alkalommal ott voltam a teremben. Nagy Ádám volt az edzőm, szerencsés vagyok hogy ő vezetett be a küzdősportok világába.

Már fél éve jártam Thai-bokszra, amikor egy véletlen folytán részt vettem életem első MMA edzésén, ahol egyből szerelembe estem a sportágba. Ott eldöntöttem, hogy profi világbajnok akarok lenni, mindent ennek rendeltem alá attól a naptól kezdve. Rengeteg kempo és amatőr MMA mérkőzésem volt, amikből sokat tanultam, fejlődtem. Nevelő edzőmmel, Balla Tomival elég szoros baráti kapcsolatot ápoltunk akkoriban, kicsit apámként tekintettem rá. (Később elváltak útjaink, nem egyeztek a sportágat illető nézeteink.) A gimnáziumi éveim után eldöntöttem, hogy napi kettőt szeretnék edzeni mint a profik, ezért beköltöztem Egerbe. Masszőrködtem és edzéseket tartottam a saját edzéseim mellett, hogy meg tudjak élni. Elég kemény időszak volt, de hittem benne hogy van értelme az álmaimért harcolni és hogy a kemény munka egyszer kifizetődik.

Hamarosan beigazolódni látszott amiért küzdöttem, hiszen 2016 decemberében Sörös István felhívott, hogy tartsak vele januárban egy floridai edzőtáborra. Eleinte ódzkodtam az ötlettől, hiszen anyagilag nem úgy álltam, hogy kifizessek egy 3 hetes amerikai utat. Viszont a lelkem mélyén nem hagyott nyugodni a dolog, hiszen ez volt az álmom és tudtam, hogy ez nagyon nagy ugrást jelenthet a karrieremben. Végül 5 nappal az indulás előtt, csodával határos módon sikerült összeszednem annyi pénzt, hogy el tudjak repülni és folytassam az álmaimért folytatott küzdelmet. Hálás vagyok a segítőimnek, akik akkor ezt lehetővé tették.

Életem egyik legszebb élménye az a 3 hét, amit Floridában töltöttem Henri Hooft (korábbi Hardknocks, jelenlegi Sanford MMA) csapatánál. Az első profi MMA edzőtáborom volt, profikkal, úgy éreztem magam, mintha egy filmbe csöppentem volna. Az edzők felfigyeltek rám és szerették volna, hogyha maradok. Nem voltam milliomos, így lehetetlennek tűnt a dolog. Aztán a csoda megint megjelent az életemben Alex és Sam személyében. Szerették a küzdősportokat, szimpatikusnak találtak, így úgy döntöttek hogy anyagilag segítik beindítani a pályafutásomat. Ma ők a menedzsereim, de inkább baráti kapcsolatnak nevezném már a kezdetektől fogva. Míg élek hálás leszek nekik, hiszen nélkülük nem lehetnék most Floridában és nem edzhetnék a világ legjobb csapatában, a világ legjobbjaival.

Sokszor hangoztatom interjúkban, hogy nagyon boldoggá tesz, hogy az álmaimat élhetem. Ez így van, viszont az idáig vezető úton is akadtak nehézségeim, az egyetlen dolog ami mindig állandó volt, az a hitem. Hittem benne, hogy nagy dologra vagyok hivatott és képes vagyok a magyar MMA-t fellendíteni és feltenni Magyarországot az MMA világtérképére.

Élő példa vagyok rá, hogy ha valamit igazán akarunk az életben, hittel és kitartással elérhetjük azt. Sose add fel az álmaid, a lehetetlen nem létezik!