Medjool datolya magvajjal/magvakkal töltve

Egyszerűen elkészíthető, villámgyors recept az édesszájúaknak. Annak ellenére hogy ez a recept
kalóriadús, mégis hordoz magában a szervezetre nézve értékes tápanyagokat. A teljesség igénye nélkül,
íme az alábbiak:
Datolya: rostban, káliumban, magnéziumban, A-vitaminban gazdag
Olajos magvak: B-vitaminok, A-vitamin, K-vitamin, ásványi anyagok
Étcsokoládé: flavonoidok, magnézium, foszfor, B-vitaminok

Hozzávalók a recepthez: Medjool datolya, olajos mag (dió, mandula, mogyoró, pisztácia, kesudió vagy
ezek magvajai)


Az elkészítése nagyon egyszerű: Vágd el az egyik felét a datolyának, hogy ki tudd venni belőle a magot.
Ezután egy kis kanál segítségével töltsd meg a kimagozott datolyát. Közben a mikróban vagy vízgőz
fölött olvassz meg étcsokoládét és mártsd bele félig a megtöltött datolyákat. Tedd egy tányérra vagy
sütirácsra a száraz felével és helyezd a hűtőbe hogy megdermedjen.