Gyors és finom: fűszeres rizzsel, kecskesajttal töltött gomba

Borics Ádám Zsófi konyhája fűszeres rizzsel, kecskesajttal töltött gomba

Egyszerűen és gyorsan elkészíthető, laktató ebéd vagy vacsora készülhet belőle. Aki vegán, az kecskesajt nélkül is elkészítheti. Párolt céklával és sütőtökkel ettem. Nagy könnyebbség volt, hogy a rizs már meg volt főzve és a zöldségek is meg voltak párolva, így kb 20 perc alatt elkészült.

Hozzávalók:
  • 2 fej Portobello gomba
  • 100 g főtt rizs
  • 1 bögre saláta mix
  • 20 gramm kecskesajt
  • fokhagyma
  • egy marék friss petrezselyem

A gombákat óvatosan megmostam, de nem hámoztam meg. A belsejüket kicsit kikapartam, hogy meg tudjam később tölteni. A kikapart részt félretettem, a gombákat pedig egy sütőpapírral bélelt tepsin elkezdtem 180 fokon sütni, kb 6-8 percig. (Látszik, hogyha kicsit már összeesett.) Amíg a gombák sültek egy serpenyőben felmelegítettem 1 ek kókuszolajat, amire rádobtam pár gerezd fokhagymát és pár percig dinszteltem. Ezután rátettem a gomba kikapart részét, sóztam borsoztam és így pároltam kb 5 percig. Ezután ment rá a főtt rizs, a kecskesajttal és petrezselyemmel együtt. Pár percig kavargattam, hogy az ízek összeérjenek. Az elősütött gombafejeket megtöltöttem a rizses töltelékkel fele-fele arányban, majd visszatettem a sütőbe kb 10 percre. Figyelni kell, mert könnyen szétesik. A tetejére friss petrezselymet szórtam, főtt céklával, sült tökkel és egy negyed avokádóval fogyasztottam. Húsok mellé is nagyon finom köretnek!

Én nagyon jól laktam vele, próbáljátok ki ti is! 😉