Egyszerűen és gyorsan elkészíthető, laktató ebéd vagy vacsora készülhet belőle. Aki vegán, az kecskesajt nélkül is elkészítheti. Párolt céklával és sütőtökkel ettem. Nagy könnyebbség volt, hogy a rizs már meg volt főzve és a zöldségek is meg voltak párolva, így kb 20 perc alatt elkészült.
Hozzávalók:
- 2 fej Portobello gomba
- 100 g főtt rizs
- 1 bögre saláta mix
- 20 gramm kecskesajt
- fokhagyma
- egy marék friss petrezselyem
A gombákat óvatosan megmostam, de nem hámoztam meg. A belsejüket kicsit kikapartam, hogy meg tudjam később tölteni. A kikapart részt félretettem, a gombákat pedig egy sütőpapírral bélelt tepsin elkezdtem 180 fokon sütni, kb 6-8 percig. (Látszik, hogyha kicsit már összeesett.) Amíg a gombák sültek egy serpenyőben felmelegítettem 1 ek kókuszolajat, amire rádobtam pár gerezd fokhagymát és pár percig dinszteltem. Ezután rátettem a gomba kikapart részét, sóztam borsoztam és így pároltam kb 5 percig. Ezután ment rá a főtt rizs, a kecskesajttal és petrezselyemmel együtt. Pár percig kavargattam, hogy az ízek összeérjenek. Az elősütött gombafejeket megtöltöttem a rizses töltelékkel fele-fele arányban, majd visszatettem a sütőbe kb 10 percre. Figyelni kell, mert könnyen szétesik. A tetejére friss petrezselymet szórtam, főtt céklával, sült tökkel és egy negyed avokádóval fogyasztottam. Húsok mellé is nagyon finom köretnek!
Én nagyon jól laktam vele, próbáljátok ki ti is! 😉