Imádom az őszt. Bár tény, hogy akinek kertje van annak tennivalója is akad bőven, hiszen nagyon sok mindent kell betakarítani, feldolgozni ebben az évszakban. A birsalma, szőlő, alma keveredő illata, ami megcsapja az orromat a teraszunkra kilépve, az számomra semmivel nem űberelhető. Na jó, talán vetekszik az orgona illatával tavasszal…:)
Hozzávalók a salátához:
- 1 fej brokkoli rózsái
- 1/2 alma
- 1/2 kis méretű lilahagyma
- 2 db közepes répa
- 4 szelet bacon
- 1 marék cukrozatlan vörösáfonya
Hozzávalók az öntethez:
- 5 ek kókuszjoghurt
- 2 ek citromlé
- 1,5 ek méz/juharszirup
- 1/2 tk só, 2 csipet bors
Elkészítés:
- A bacon szeleteket egy serpenyőbe tesszük és közepes lángon hagyjuk őket pirulni.
- Amíg a bacon pirul, apróra vágjuk a brokkoli rózsákat (2-3 cm-es darabokra), az almát, a lilahagymát, lereszeljük a répákat és egy nagy tálban összekeverjük őket.
- Miután mindkét oldala átsült a baconnek, hagyjuk kihűlni, majd vágjuk apróra és tegyük hozzá a már összekevert zöldségekhez a vörösáfonyával együtt.
- Utolsó lépésként keverd ki egy kis tálban az öntet hozzávalóit, majd borítsd a salira. Jól keverd össze és pihentesd a hűtőben legalább egy órát, hogy jól összeérjenek az ízek.
Ez a saláta egyébként különösen közel áll a szívemhez, hiszen teljesen nyers összetevőket tartalmaz és a különböző táplálkozási irányzatok szerint variálható. Vegánok nyugodtan hagyják el a bacont, aki tejterméket eszik nyugodtan használhat natúr joghurtot a kókuszjoghurt helyett.
Nagyon egészséges, tele vitaminokkal és ásványi anyagokkal! Fogyasszátok egészséggel!