Vitaminokkal teli őszi brokkolis-almás saláta

Borics Ádám Zsófi konyhája őszi brokkolis-almás saláta

Imádom az őszt. Bár tény, hogy akinek kertje van annak tennivalója is akad bőven, hiszen nagyon sok mindent kell betakarítani, feldolgozni ebben az évszakban. A birsalma, szőlő, alma keveredő illata, ami megcsapja az orromat a teraszunkra kilépve, az számomra semmivel nem űberelhető. Na jó, talán vetekszik az orgona illatával tavasszal…:)

Hozzávalók a salátához:
  • 1 fej brokkoli rózsái
  • 1/2 alma
  • 1/2 kis méretű lilahagyma
  • 2 db közepes répa
  • 4 szelet bacon
  • 1 marék cukrozatlan vörösáfonya
Hozzávalók az öntethez:
  • 5 ek kókuszjoghurt
  • 2 ek citromlé
  • 1,5 ek méz/juharszirup
  • 1/2 tk só, 2 csipet bors

Borics Ádám Zsófi konyhája őszi brokkolis-almás saláta

Elkészítés:
  1. A bacon szeleteket egy serpenyőbe tesszük és közepes lángon hagyjuk őket pirulni.
  2. Amíg a bacon pirul, apróra vágjuk a brokkoli rózsákat (2-3 cm-es darabokra), az almát, a lilahagymát, lereszeljük a répákat és egy nagy tálban összekeverjük őket.
  3. Miután mindkét oldala átsült a baconnek, hagyjuk kihűlni, majd vágjuk apróra és tegyük hozzá a már összekevert zöldségekhez a vörösáfonyával együtt.
  4. Utolsó lépésként keverd ki egy kis tálban az öntet hozzávalóit, majd borítsd a salira. Jól keverd össze és pihentesd a hűtőben legalább egy órát, hogy jól összeérjenek az ízek.

Ez a saláta egyébként különösen közel áll a szívemhez, hiszen teljesen nyers összetevőket tartalmaz és a különböző táplálkozási irányzatok szerint variálható. Vegánok nyugodtan hagyják el a bacont, aki tejterméket eszik nyugodtan használhat natúr joghurtot a kókuszjoghurt helyett.

Nagyon egészséges, tele vitaminokkal és ásványi anyagokkal! Fogyasszátok egészséggel!

Ajánlott receptek