Ízletes és laktató finomság: vegán csicseriborsó leves

borics ádám zsófi konyhája vegán csicseriborsó recept

Ha szeretnél egy nagyon gyorsan elkészíthető ízletes és laktató levest enni akkor ezt a receptet Neked találtuk ki. Nincs benne hús, de a csicseriborsó miatt mégis magas a fehérjetartalma.

A leves fő alapanyagát a répa, zellerszár és csicseriborsó adja. A fűszerek miatt egy nagyon különleges ízvilágot kapunk a végén. Rizs helyett ha szeretnél, használhatsz tésztát is, akár gluténmentes rizstésztával is elkészíthető.

Elkészítési idő: 30 perc
Adag: 4

Hozzávalók:
  • 1 ek kókuszolaj (lehet állati zsiradék is, ha nem vegán diétát követsz)
  • 1 db kisebb fej vöröshagyma
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 128g répa karikára vágva (kb 3 közepes répa)
  • 4 db zellerszár
  • 425 g főtt/kozerv csicseriborsó
  • 1 liter hús/zöldség alaplé
  • 60 g rizs (én basmati rizst használtam, de tésztával is működik)
  • 1 tk kakukkfű
  • 1 tk oregánó
  • ½ tk rozmaring
  • ½ tk majoranna
  • ¼ tk szerecsendió
  • ½ tk só ( ez attól is függ, hogy az alaplé mennyire sós)
Elkészítés
  1. A kókuszolajat egy mélyebb lábasba tesszük, miután felmelegedett rádobjuk a hagymát, fokhagymát és a répát. Két-három percig pároljuk, majd rátesszük a zellerszárakat a fűszerekkel és még pár percig kevergetve főzzük, közepes lángon.
  2. Ezután felöntjük az alaplével és igény szerint sózzuk, borsozzuk ha szükséges.
  3. Pár perc után beletesszük a rizst, amit előtte jól átmosunk tiszta vízzel. Félig lefedve kb 10-12 percig főzzük, amíg a rizs meg nem puhul.
  4. Én konzerv csicseriborsót használtam, ami nagyon puha volt így a legvégén tettem bele (a konzerv lé nélkül), amikor már szinte kész volt a leves. Ha kicsit keményebb a csicseriborsó, mert mondjuk te főzted, akkor érdemes hamarabb, 3-4 perccel a főzés vége előtt beletenni.
  5. Tálalásnál friss korianderrel, vagy friss petrezselyemmel megszórhatod.

Ajánlott receptek